witajcie,
czy możecie polecić jakieś głośniki w przednie drzwi takie, żeby grały lepiej jak fabryczne ale żeby pasowały bez żadnych przeróbek tylko wykręcam stare i wkładam nowe (bez lutowania jeszcze żeby miały możliwość podłączenia pod fabryczną instalację).
P.S. Czy żeby je wymienić muszę ściągać boczek czy wystarczy zdjąć kratkę?
z góry dzięki za podpowiedzi i przepraszam jeżeli powielam temat :-)
sasiad69, jak chcesz dźwięk poprawić to nie zaczynaj od głośników tylko od wygłuszenia drzwi. Nawet na seryjnych usłyszysz różnice inna sprawa, że porządne głośniki to koszt podobny do kompletu mat jak nie więcej
sasiad69, Tak jak rafiki, napisał wygłusz porządnie drzwi,daj dystanse z mdf-u,zmień głośniki wysoko tonowe na np.z golfa 4 i posłuchaj brzmienia.A potem decyduj czy chcesz zmienić oryginalne głośniki.Ja po wygłuszeniu zmieniłem ino ;gwizdki; i muza śmiga jak trza. No chyba że lubisz efekt jak nie którzy mają typu bum,bum.
czy ja wiem czy bum bum u mnie grają dobrze głośniki bez dystansów i wygłuszenia ja kupowałem w media markt blaupunkt BGx-663 HP z tym że mam jeszcze podłączone wysokotonowe i z tyłu w półce mam jakieś sony xplod może szału nie ma ale gra fajnie
marky2552, no to teraz wygłusz drzwi i będziesz mega zadowolony. Roboty nie ma dużo, jak pójdziesz w budżetowe maty to za ok. 100 zł wygłuszysz sobie parę przednich drzwi.
Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Czarna_LK, Wszystko robiłem sam,i u żonki w polo też.Gwizdki dałem z golfa 4.Zostawiłem fabryczne radio cd symphony i głośniki i byłem zaskoczony jakością dzwięku.Maty zamawiałem razem z dystansami mdf a namiary są gdzieś na forum w temacie wygłuszanie drzwi.Jak mnie pamięć nie myli to około 250 zł.kosztowało i chyba 40zł. za gwizdki z allegro .
Pixon, ja już w to auto nie inwestuje bo i tak idzie na sprzedaż we wrześniu i tak radio i głośniki z niego wyciągam przed sprzedażą to sie juz mi nie opłaca wygłuszać drzwi
Komentarz